JUAN FONT

På invigningen i förra veckan så anlitade jag det grymma gänget på Juan Font för att göra cateringen. Kan inte nog prisa detta stället. Har ni inte varit där ännu, så tveka inte utan bege er till Teatergatan och njut!!! Stället är litet och mysigt (och populärt så se till att vara ute i god tid för att få ett av de åtråvärda borden) och serverar små delikata rätter. En absolut favorit i Göteborg! 

About last week...

Vart skall jag börja...är så glad och stolt över den uppmärksamhet som Kitchen & beyond har fått på bloggar och instagram konton i förra veckan. Vill börja med att tacka Frida på Trendenser som uppmärksammade invigningen på sin blogg på söndagen. Därefter följde flera på bla Johanna Bradford, Daniella Witte, Inredningshjälpen och Elin Lannsjö  - jag kanske har missat någon?

Veckan "avslutades" med en grym invigning tillsammans med en härlig trio från Juan Font.

Nu är vi redan i mitten av en ny och spännande vecka...

 

 

 

TACK!!!!

Tack ALLA som kom till invigningen i torsdags. Jag är sååå glad, lycklig, överväldigad och tacksam för all positiv respons från alla härliga som kom och förgyllde denna kväll. 

Naturligtvis ett extra stort TACK till gänget på Juan Font; Miguel (en sådan klippa), Molly (Göteborgs mest älskvärda) och grymma Johan (som levererade på topp trots att han kom direkt från flyget från USA) - ni är Göteborgs bästa!!!!

Sist (men inte minst...) så ett varmt tack till min grymme man Marcus som trotsade alla förutfattade meningar om män och lyckades sköta både skärmaskinen (BERKEL) med Pata Negra och disken samtidigt...jag är imponerad :-)

Jag hoppas att alla njöt av kvällen lika mycket som jag gjorde!

Varmaste kramar och välkomna tillbaka!!!!!

OJ, glömde (börjar bli ett långt tacktal... ;- ) Göteborgs bästa och helt klart godaste glass, Lejonet & Björnen, som bjöd på sin underbara Saffran & honungs glass, så god! Synd att du inte  hann komma Katarina...kram

 

Damask

Nu är det fantastiska kaklet Damask från Stiltje på plats. Helt magiskt vackert! Gör sig extra fint i sällskap av ett stramt kök i sotad ek och detaljer i mässing. Så nöjd med denna kombinationen.

Ni hittar Stiltjes fina produkter hos Kitchen & beyond!

Dagens moodboard

Grått är den perfekta basfärgen! Kalksten, marmor och kakel i härliga färger matchar perfekt vår Tradition lucka i en fin varm grå nyans. Kom in och inspireras av allt fint från Stiltje som Kitchen and beyond representerar i Göteborg.

"Det är insidan som räknas"

Det är klart att insidan av köket skall vara lika fin som utsidan! Vi "skräddarsyr" den inredningen som ni önskar, med fokus på kvalité och känsla. När hyllbärarna är lika vackra som luckorna och och insidan i pärlspont så är det en glädje att öppna skåpen varje gång.

Höstsol...

Nu är hösten/vintern (?) verkligen kommit till Göteborg med sitt kalla råa regn och dagar i gråtoner. Dagarna innan vädret slog om så lyckades fotograf Fanny Hansson fånga några solstrålar med sin kamera i mitt fina showroom - njut!

Normandy - diskglädje?

Ja, det kan vara glädjefyllt att diska! Diskhon Normandy från Waterworks är handgjord i Frankrike helt enligt gamla traditioner och matchas fint med blandaren Julia i mässing. Bänkskiva i kalksten från Stonesystems.

La Cornue

Älskar den fina spisen från franska La Cornue - matlagningsglädje när den är som störst! Spisarna är handgjorda och varje spis som lämnar fabriken är unik (du kan få den märkt med ditt namn).

Välkomna!

Nu har jag öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar 12.00-18.00 (med reservation för att jag ev behöver åka ut till någon trevlig kund!). Välkomna in och hälsa på - kaffemaskinen är alltid igång!

Details

Ni har väl inte missat att jag förutom mina fina kök även visar och säljer ett urval av produkter från ett fåtal utvalda leverantörer. Dessa kommer att fyllas på med nya spännande produkter under året samt skifta med årstiderna. Så välkomna in att inspireras! För tillfället så finns bland annat Berkel (originalet i skärmaskiner), Mauviel 1830 (högklassiga kok och stekkärl), Karlskrona Lampfabrik (med underbara ljuslyktor i många färger och material) i butik.

En liten uppdatering...

Nu är butiken "nästan" klar och jag har öppnat!!!! Väntar på kakel från Stiltje som förhoppningsvis anländer om ca en vecka. Sen blir det fotografering av köken tillsammans med duktiga Fanny Hansson Fanny. Ska bli så kul att se denna dröm äntligen på bild och sen på pränt i bla Elle Decoration (annonsplats bokad). Tills dess får ni "njuta" av mina amatör bilder tagna med en mobil :-) plus en från goa Emelie, tack! 

Hardware "R.W ATLAS"

Vårt vackra blå handmålade kök kommer snart att få både bänkskiva, blandare (underbara REGULATOR, återkommer om denna) och knoppar/handtag från Waterworks. Serien R.W ATLAS som är formgiven av grymma Roman & Williams (http://www.romanandwilliams.com), missa inte denna fantastiska och inspirerande duo.

It´s in the details

Nu har vår fantastiskt duktige målare färdigställt kök no 3. Handmålat i Farrow & Balls kulör STIFFKEY BLUE i två olika glans/finishes: eggshell och full gloss. Vi är jättenöjda med resultatet och ser fram emot att bänkskivorna i marmor snart skall installeras. Missa inte de fina detaljerna: sinkade lådor i oljad ek och med vår egen märkning.

one more small step...

Kök nr 1 är nästan klart (bänkskivor mm saknas, men snart...) och kök nr 2 har börjat monteras. Synd att Patrik (fantastiska Patrik från Centrumbygg!!!!) längtar till solen och har gett sig av på semester.